Olin itse työttömänä -90 luvun puolivälin jälkeen ja "kahlasin" useassa työvoimakoulutuksessa. Suurelta osin pelkkää bluffia koko touhu ja sanon tämän koska monenlaista koulutuksen konsulttia oli joukossa. Nuorempi veljeni on käynyt saman läpi vasta hiljakkoin. Kokemukset samat kuin minulla 10 vuotta sitten!

Eikö nyt mikään maailman mahti pysty puhaltamaan pelin poikki. Itse otin aikanaan yhteyttä demareidenkin työministereihin Jaakonsaareen ja Filatoviin. Esitin myös parannuksia työttömien hallintaan ja kirjautumiseen jne. Ei muuta kuin nuiva vastaus, että toimitaan säädösten mukaan. Herran lettas sentään.

Työvoimakoulutuksen miljoonat on heti ohjattava nuorten työttömien työllistämiseen. Töitä kyllä on. Siitä kertoo esim vihdoinkin tänä kesänä alulle pantu pusikoituvien tiealueiden raivaaminen. Varmasti löytyy myös "siistiä sisätyötä" sellaisille, jotka vamman tai muun  esteen vuoksi ovat pakoitetut pois ulkotöistä.

Kunnilla, tiehallinnolla ja ratahallinnolla on osoittaa työtä yllin kyllin kunhan vaan pannan toimeksi. Nuorille on asetettava myös velvollisuus ottaa työtä vastaan. Siten saadaan nuoret työelämään kiinni. Sanktiot perään kylmästi. Sillälailla oppivat ettei elämä ole vaan pelkkää vapautta ja oikeuksia,  vaan on myös vastapainoksi velvollisuuksia ja vastuita.

Tyhjänpäiväiset kalliit kurssit siis karsittava ja tarjottava niillä lähes hukkaan heitetyillä miljoonilla oikeaa tekemistä! Sama myös pitkäaikaistyöttömille, mutta ensisijaisesti nuorille työttömille.